Mediamentorerna_logo

Nyhetsbrev januari 2012

Det är hög tid för oss på Mediamentorerna att önska er alla en riktigt god fortsättning på det nya året. Med oss in i 2012 tar vi erfarenheter från Borås och Colombo, Stockholm och Saigon, Umeå och Minsk. För att bara nämna några av de miljöer vi fick möjlighet att verka i under förra året.

 

Nu väntar nya spännande uppdrag och utmaningar och vi märker att våra kunder blir allt mer fokuserade på att ifrågasätta och utveckla den egna organisationen. Är den tillräckligt anpassad till en snabbt föränderlig omvärld? Är den tillräckligt bra på att fånga upp nyheter, trender, idéer, möjligheter? Vad kan vi göra för att öka flexibiliteten, känsligheten och bredda kontaktytan? Och hur får vi med oss alla medarbetare i den här utvecklingen?

 

De senaste årens omfattande och nödvändiga arbete med att modernisera produkterna och hitta nya positioner på mediemarknaden, leder fram till ett tydligare behov av att systematiskt ta sig an det organisatoriska utvecklings- och förändringsarbetet. Med vår samlade breda och långa erfarenhet av publicistisk ledarskaps- och organisationsutveckling törs vi påstå att Mediamentorerna är specialister på området.

Vi fortsätter också att jobba med våra öppna utbildningar, coachning/handledning och skräddarsytt konsultstöd i olika former.

Aktuella kurser

Tre:Sex – tre dagar, sex verktyg

25-26 januari + 1 mars eller 21-22 mars + 1 maj

 

Fyrarummaren® - en dag om förändring

14 februari eller 17 april

 

Coachen – fördjupning för arbetsledare

20 mars + 22 maj

 

Mästare med mobilen - konkreta metoder för mulitjournalisten

19-20 mars

 

Hissen –förädla idéarbetet på redaktionen

14-15 april + 3 maj

 

Mer kursinformation och anmälan

 

KONTAKT

Per Andersson, 070 - 8777965

Tinna Bondestam, 070 3092738

Thomas Lundkvist, 08 553 41 974

Peter Sommerstein, 076 8564830

MM tipsar om...

...att Medieledarna har utlyst stipendier i ledarskapsutveckling. Under 2012 delas tre stipendier à 15.000 kronor ut. Ansökan ska vara inne senast den 3 februari och kontakt-person är Camilla Svanström.

 

...en bloggartikel med rubriken

Seven tips for managing your stress, från Leadershiptraq som inleds med följande tänkvärda citat av den amerikanske författaren James Baldwin:

"Not everything that is face can be changed, but nothing can be changed until it is faced".

 

Blir du inspirerad att ta tag i din egen förmåga att stresshantera har MM  kursen för dig. Läs mer om MM Stressakuten. Start den 9 mars.