Mediamentorerna_logo

"Allt handlar om innehållet"

Nomineringarna till det prestigefyllda priset som Årets Dagstidning innehöll två välkända och väntade namn: Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. Mer överraskande för många var nog den tredje nominerade: Kristianstadsbladet, KB. 
 
Mediamentorerna har kunnat följa KB:s arbete på nära håll de senaste två åren och för oss var det ingen större överraskning: Det händer mycket spännande saker på Kristianstadsbladet.

Stort grattis till nomineringen till det allra finaste priset i Årets Dagstidning, Helhetspriset, Jörgen Svensson, chefredaktör på Kristianstadsbladet! Vad tänkte du när du fick beskedet?
– Jag blev uppriktigt glad. Kan inte säga att jag är personen som hetsar upp mig i onödan, men det kändes som ett kvitto på att det jobb som många utfört belönades.
 
Ni har grymt tung konkurrens i form av Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. Vad tror du om era segerchanser?
– Haha, jag konstaterar bara att juryns motivering om Kristianstadsbladet var intressant. 

Vad tror du är de viktigaste sakerna juryn sett hos er? Vad är du själv mest stolt över?
– Det finns några formuleringar i juryns motivering som beskriver det: ”omfamnar alla sina läsare” och ”det är att göra en viktig demokratisk insats varje dag”.
 
Om du skulle backa bandet och se på var ni befann er för ett år sedan, vad skulle du då säga är de viktigaste stegen eller förändringarna ni gjort?
– Vi har utvecklats enormt under det här året. Målen är tydliga, vi ska växa digitalt och inte tappa i antalet betalande läsare, det vill säga skaffa fler nya digitala än vad vi tappar på print. Och allt handlar om att leverera tillräckligt bra innehåll.
 
Hur har nomineringen tagits emot hos medarbetarna?
– Det är klart folk är stolta, det här är stort.

Mediamentorerna har de senaste åren samarbetat tätt med Kristianstadsbladet. Här kan du läsa mer om hur.