Mediamentorerna_logo

Youtube framstår som mossigt

Circom är avslutad. Sammanslutningen för EBU:s regionala RAdio/TV-stationer har varit samlade i Malmö i tre dagar och Mediamentorerna var också på plats!

Ett antal seminarier, med en "topp" för undertecknad i form av en spännande chef för Vilaweb från Barcelona.

Här beskrevs framtidens mera spännande utveckling, som bl a avfärdar konkurrens som drivkraft. I stället har detta framgångsrika Mediahus lyckats hitta samarbeten med fd konkurrenter där ingenting varit omöjligt. Där sker samarbete i form av gemensam distribution av innehåll, där genomförs ett antal olika samarbeten som hittills haft winnare och winnare. Just det, inga förlorare.

 

En föreläsning om Bambuser och av Bambusers skånska grundare var oerhört spännande och även här beskrevs framtidens vardag, som redan är här. Det får Youtube att framstå som mossigt, edftersom det numera kommer att handla om verkligheten beskriven i realtid.

Och så höll jag själv i ett par workshops med inriktning på dels SWOT-analys som succéverktyg och Idéutveckling!

 

Sammantaget ett spännande forum för kontaktskapande och som återuppstår om ett år i Santiago de Campostella, Spanien.

Eder

Peter

Kommentera gärna: