Mediamentorerna_logo

Zlatan från Sverige till Vietnam

 

Ja, vad har Zlatan med Vietnam att göra! Bra fråga!

Efter att ha köpt boken som julklapp till vår son och både han och hans flickvän givits tid att läsa den, fick jag äntligen chansen! Under resan hit till Hanoi sträckläste jag boken och faktum är, att det var svårt att lägga ifrån sig David Lagerkrantz alster. Flyhänt skriven och ett förvånansvärt naket och intressant porträtt av en världsikon!

Att läsa om Ibrahimovic och hans uppväxt förklarar oändligt mycket av hans person, beteende och .....Verkligen intressant!

Det som också blev en sidvändare var hans syn på ledarskap! Jag gillar tydlighet! Detta upprepar Zlatan på flera ställen i boken. Det var avsaknaden av denna tydlighet, som verkligen fick honom att hata Pep Guardiola. Feghet skulle det också kunna uttryckas som. Och att ha ett sensitivt sinne för individens kraft och särart! Där finns mycket att hämta i den här boken, även för den som inte är särskilt fotbollsnördig, som jag!

Med ena ögat upptäckte jag, att Thai Air inte enbart kan leva på ett vänligt leende. Deras flygplan håller inte längre högsta klass. Svårt att vänja sig vid det som en gång var, dvs tiden före en egen liten dator vid varje säte, där man kunde välja mellan ett 30-tal filmer, ännu fler TV-program, spel och massor av annat...Inget av detta fanns i detta plan. Å andra sidan; jag hade ju Zlatan som resesällskap!

Hanoi är inbäddad i dis, fukt och håller en temperatur, som lätt kreerar svett. Har just loggat in på ett hotell i "Gamla sta'n" och tänker om en stund återuppväcka minnen, genom en längre promenad i omgivningarna.

To be continued.

 

Peter Sommerstein

Kommentera gärna: